9.4.10

CANTIK DAN PENDEK UMUR.

Ajal maut kekuasaan Tuhan. Itu semua orang tahu. Tapi bagaimana kalau orang sengaja menempah maut?

Sekarang ramai wanita ketagih merokok. Khabarnya mereka merokok kerana itulah salah satu cara  mengurangkan berat badan. Betulkah begitu.?

Mereka ingin lebih cantik, biarpun pendek umur!  Ni lah susahnya. Yang mendatangkan mudarat itulah yang digemari.

Cerita lainlah...Merokok ni, kata mereka, hak peribadi.....

14 comments:

n@m@n said...

susah sangat ke agak2nya nak haramkan rokok ni mantan?

teachernabil said...

Lelaki hisap rokok, lantak mereka lah..
Perempuan hisap rokok, menyakitkan hati betul..

-cikgu nabil-

http://teachernabil.wordpress.com

zgio said...

pelik2 perangai manusia akhir zaman ni... tepuk dada tanya selere.
jgn sampai menyusahkan org2 tersayang daaa.. :D

ahmad humairi said...

merokok adalah haram...ada khilaf di kalangan ulama'.

mantan said...

n@m@n,
itu majlis fatwa punya kerja, naman...

mantan said...

teachernabil,

kalu ditegur, nanti melenting pulak...

Anonymous said...

myri,
saya setuju tu...

mantan said...

myri,
saya setuju juga tu...

mantan said...

myri,

memang macam tu juga saya fikr...

mantan said...

zgio,
tq. singgah (pertama kali ye?)

Saya dah gi tengok blog sdr? Ko peminat dsai ye?

orang muo said...

terkini tentang kandungan rokok ada sel darah babi

zaijb said...

salam mantan...

mereka nie tak sayang nyawa kot... saya ada pesakit yg terlalu kuat merokok... sehingga doctor tak lehh nak buat ape2 lagi dah... bila2 masa jee dia boleh KO... dia tak sayang anak bini ke...huhu....

mantan said...

zaijb,
kalau dah ketagih tu, susahlah nak buang...

HASHIMME OMAR said...

Kata pengetua baru SMK. Rompin. "Kalau Nabi Muhammad SAW tidak merokok kenapa kita pula nak merokok ? Ikutilah arah perjalanan Rasul kita. Terkedulah perokok TEGAR SMK. Rompin