5.11.08

MENGGODA

Selepas membeli barang di pasaraya, terus pulang. Tinjau blog. Ada entry nak saya masukkan dalam blog ini.

Tadi, sampai di tingkat dua pasaraya, terkejut juga melihat gelagat pekerja di pasaraya tersebut. Nak ditegur, nanti dikata "busy-body", jaga tepi kain orang atau cemburu.

Wah, bukan main lagi pekerja-pekerja perempuan (Remaja/Melayu/Islam) melayani, bermesra, menggoda "mat bangla" dan "mat nepal" yang turut bekerja di situ !. Agaknya kalau boleh, mereka tu nak duduk atas riba "mat bangla" dan "mat nepal" tu. Tak ada rasa segan-silu kepada pengunjung. Cuit-cuit, sentuh-sentuh, pegang-pegang sambil gelak ketawa dah jadi mainan. Pekerja perempuan tu nampak macam "kebulur" sangat.

Itu yang dapat dilihat. Yang tidak dapat dilihat, entah macamana.

Kalau dah macam tu, tak dapatlah nak menyalahkan guru yang mendidik (masa mereka tu bersekolah dulu).

Teringat saya berita tentang gadis-gadis remaja yang dilarikan oleh "mat indon" ke Lombok, Indonesia.

1 comment:

waruna said...

Dekat kampung saya ni ada warga nepal yang jual karpet.. dia orang nih hensem. Putih tak macam bangla.Mereka nih rajin bekerja. Mana la budak2 perempuan tak tergoda....