6.10.09

4 + 1 UNTUK WANITA SAHAJA




Handbag
yang direkacipta oleh Ginza Tanaka, seorang pereka Jepun.
Harga-£1000,000.

Keistimewaan: Dibuat daripada
platinum dengan lebih 2,000 berlian. Berlian itu boleh juga digunakan sebagai
kalung dan perhiasan badan yang lain.


 


Channel Diamond Forever Classic Handbag. Harga -$261,000. Keistimewaan: Terdapat 334 berlian disusun menggunakan bingkai emas
putih 18 carat. Rantainya menggunakan 18 carat emas. Hanya terdapat 13 buah
sahaja.





Urban Satchel Louis Vuitton Bag. Harga -$150,000. Keistimewaan: Bahannya tidak mahal tetapi kerana konsepnya yang
unik. Diperbuat daripada bahan buangan seperti kulit udang, plaster, kotak
rokok, uncang teh, gula getah, botol air dan sebagainya.





Hermès Matte Crocodile Birkin Bag. Harga-$120,000. Keistimewaan: Menggunakan kulit buaya, emas putih dan10 carat berlian. Hanya
terdapat sebuah sahaja di dunia
. .




Lana Marks Cleopatra Bag. Harga-$100,000. Keistimewaan : Mengandungi 1,500 berlian hitam dan putih bersama 18 carat
emas putih.
 





  APA YANG HENDAK DIMUATKAN KE DALAM 

BEG TANGAN SEMAHAL INI?

17 comments:

Rosnah said...

fuh.. kalau saya yang 1st tu la... Tapi handbag ni ... tak boleh isi apa. gaknya sekeping kad kredit boleh la.. tapi memang cantik la...

zaijb said...

macam ada jualan yer.. cikgu kat sini..hehe... kak rose dah berkenaan tue... belilah satu he.
memang cantik tapi sy suka yg last tue nampak elegan...

mantan said...

Rosnah,
Selagi namanya manusia, jangkauan fikiran tak terbatas. Harga kreativiti manusia memang mahal.

mantan said...

zaijb,
Blog saya ni akan diubah konsepnya perlahan-lahan. Blog ni akan tertumpu pada gajets.

Saya sedang konstruk sebuah blog baru yang lain yang berkonsepkan pengetahuan dan pendidikan...

zai, sanggup ke nak bimbit Urban Satchel Louis Vuitton tu ?.

Kembara Kelana said...

saya bab bag tangan...tak masuk kepala, tunjuklah mahal mana pun..jeling pun tak mau, tapi bab bab parang ke keris ke...hsh..baru saya asyik

Rosnah said...

ha ah, zai..yang last tu macam lady d punya je eik.. mai kita pakat beli satu dari mantan.Dia ada simpan kat umah dia tu...hi.hi.Cantik sungguh...

Cikgu Chun said...

Waaahhh...sejak akhir2 ni mantan asyik dok post barang2 mahal je ek? hp mahal, keta mahal, skrg ni hand beg mahal pulak. Semuanya kita hanya mampu tengok je lah.....huuhuhuuuu

zaijb said...

mantan,
uhh... berkenan sungguh lahh... tgh tunggu saper lahh nak beli kan..huhu

kak.rose,
terkejut betulahh mantan ada jual barang yg mahal nie... jom kita beli k.rose tapi bayar bulan2 lahh tak pun seminggu 2 ringgit jee..hehe... ishh bila nak habis bayar nie...haha..

mantan said...

Rosnah & zaijb.

Nak order boleh jugak. Tapi lmbat siapnye. Nak cari bahan-bahannya nya tyu yang lambat. Kalau berliannya tu nak keni tempah kat lombingnya. Kalau kulit nya tu, nak kena gi tembak buayannya tu dulu. memang lambatlah.

Seminggu 2 ringgit, ok jugak. Lama-lama instalmentnya selesai jugak.

pistol said...

Kembara Kelana.
Kan mantan dah tulis tajuk posting ni untuk wanita sahaja. Tentulah beg tangan ni bukan untuk lelaki.
Keris ke, pedang ke pistol ke, memanglah untuk lelaki --- dan perempuan juga.

mantan said...

C Chun,
Ni bukan iklan untuk niaga. tak. Just santai-santai je.

Siapa sangka beg tangan drpd bahan terbuang tu (Urban Satchel Lois Vuitton Bag) tu mahal. Tak ada modal pun.

Tapi kenapa mahal (US $150,000)?

Sekurang-kurangnya kita dapaat tahu bhw "idea" dan "konsep" juga mahal harganya.

Kadang-kadang kita ni tak menghargai idea orang lain. Idea kita je yang betul... Barangkali itulah "pengajaran" yang kita boleh ambil daripada paparan maklumat spt. ini.

Ye ke gitu? Tanyalah Kembara Kelana yang banyak idea tu....

n@m@n said...

peragut pun tak berani nk ragut ni..hehe

a kl citizen said...

assalammualaikum

yang last tu cantik

Rosnah said...

lambat takpe janji dapat memiliki handbeg camtu. ok la saya ngan zai tempah 2 yek.. rasanya tembak seekor buaya dah cukup untuk 2 buah beg. hi.hi.. permata tu pun 2 dulang dah cukup keja je kerja melombongnya. betul tak zai. betul! betul!

zaijb said...

k.rose,
berani ke kita nak tembak buaya tue... tak pasal2 kita kena ngap leee pula....haha..
tapi demi beg nie sy sanggup...huhu..

tukang handbag said...

n@m@n,
Hebat betul diorang ni. Rosnah dgn zai tu sanggup gi memburu buaya tu utk sediakan bahan buat handbag tu.

Rosnah & zaijb,

Jangan lambat2 sangat, tempahan baanyak ni....

Rosnah said...

kah.kah. buaya darat pun belum tentu dapat tembak zai oo.. tapi datuk siti tu tak susah2 tangkap buaya gaknya beg camtu 2-3 buah dia ada kan? mmm mafhumnya apa tu...