24.3.10

Sexual Turnoffs


Saya baru selesai membaca buku berjudul “ What Women Want Men To Know”.
Buku ini ditulis oleh seorang penulis wanita, Barbara Deangelis, Phd.
Buku setebal  483 muka surat ini memuatkan tajuk-tajuk seperti:
What Women Want To Know About  us, Love, Intimacy, Communication and Sex.
Saya petik satu tajuk kecil untuk tatapan kaum lelaki:  (Orang perempuan nak baca pun boleh):
Women’s Top Twenty Sexual Turnoffs:
1.      Men who are unfamiliar with a woman’s body.
2.      Men who mishandle a woman’s breast.
3.      Men who have no nipple etiquette.
4.      Men who have sloppy sex.
5.      Men who are bad kissers.
6.      Men who are too rough.
7.      Men with poor hygiene.
8.      Men who are obsessed with how a woman looks.
9.      Men who judge a woman by her orgasms.
10.  Men who are push about wanting oral sex.
11.  Men who are obsessed with their own sexual performance.
12.  Men who have sex with the tv on.
13.  Men who need to have sex when they’re drunk or high.
14.  Men who don’t take time to get a woman properly aroused.
15.  Men who check out emotionally right after having sex.
16.  Men with gross personal habits.
17.  Men who are obsessed with their own bodies.
18.  Women who don’t like giving a woman oral sex.
19.  Men who treat other people poorly.
20.  Men who don’t love us.

Saya percaya ramai lelaki yang tidak bersetuju dengan apa yang ditulis (sebahagiannya) oleh pengarang wanita ini….. Barangkali pengarang ini mempunyai perspektif yang berbeza tentang sex!. Bagaimanapun, ini pengetahuan juga….
Tajuk” Women’s Top Twenty Sexual Turn-Ons” ----  lain kali saja ye….

10 comments:

ybs said...

sebahagian besarnya adalah benar dan harus diakui oleh kaum lelaki....

Cikgu Chun said...

Saya cuma tertarik pada gambar yg mantan masukkan tu je!! hehehe. Penuh kreativiti....

Teja said...

haha, kesiannye suis tu...

izakhairi said...

yang mana yang baik bolehlah diambil untuk dijadikan panduan....
yang tak berapa nak boleh dipakai tu...tolak tepi je....

a kl citizen said...

saya kira ada benarnya tu...

tapi

nipple etiquette??
pelik gak..
tapi

tak yahlah mantan jelaskan ya...

:)

mantan said...

ybs,
itu pun jadi pengetahun juga bagi kita orang lelaki....

mantan said...

Chun,
camne ye kalau ON tu di bawah dan OFF tru di atas....

mantan said...

Teja,
Kesian. Macam mana kalau suisnya di tengah-tengah, antara ON dan OFF... susah juga tu.

mantan said...

Iza,
Ambil yang baiknya aje...

mantan said...

citiz,
tak yah, tak yah... tau dah... baby yg belum tumbuh gigi tu pun dah tau jawapannya... heheheh