19.11.08

I NEED YOU

Terkejut saya.

Tiba-tiba saja dia kata: "I need you. I'm proud of you".

Apa saya nak jawab. Tak terkata apa-apa. Saya tak kenal pun suara tu.

Nasib baik, lepas tu dia kata: "Sorry, wrong number".

Macam-macam manusia ni...

2 comments:

sazili said...

I need you ! Wah macam lagi orang putih "When I need you". Saya hafal lagu tu masa muda-muda dululah.

Cikgu dapat " I need u. Im proud of u". Saya pernah telefon seorang yang saya kenali atas urusan rasmi. Dia angkat saja panggilan saya tak sempat saya nak bersuara, dia bersuara macam excited sangat " Abang ! Abang dah sampai ke ?". Terbisu saya sambil berfikir, tebiat apa dia ni panggil aku abang, biasa cikgu sazili je! Bila dia sedar, itu saya, kelam kabut dia,"minta maaflah cikgu sazili..tersalah...tersalah....tersalah...ingatkan suami saya, malunya saya !" Besarnya malu dia. Saya tak ada apa-apa !

Rumusannya cikgu,ramai orang sekarang ni kurang beri perhatian kepada apa yang cikgu ajar, kan ada kita belajar "Perbualan Telefon @ Telephone Conversation". Ramai orang ambik mudah perkara ini cikgu. Maka itulah yang terjadi, I need u dan abang! kepada tersalah orang !

waruna said...

kadang2 buat2 wrong number..... hehhehe.. mana tahu belh sangkut. Budak2 remaja selalu dapat "gewe" menggunakan teknik silap nombor.. maaf cikgu Wahab gurau je.